Szent Rókus
Csongrád
Csongrád Körzeti Földhivatal
-pusztuló, jó
rövid leírás:
Egyhajós, középtornyos épület, szentélye a nyolcszög három oldalával záródik, 18. sz. Belsőben Mária mennybemenetele kép, barokk főoltár, Szt. Rókus képpel, Szt istván és Szt. László szoborral, mellékoltár Szt. Anna képpel, mária mennybemenetele oltár 1760 k.
külső leírás:
Szabadonálló, egyhajós templom, középtoronnyal. Szentélye a nyolcszög három oldalával zárul. A hajó és szentélyfalakat lizénák tagolják, közöttük a felmenő falakat kettősen lépcsőződő tükrök díszítik, és keskeny félköríves záradékú szalagkerete ablakok törik át a déli oldalon. A déli kaput a Lourdes-i barlang kialakításakor elfalazták. A kapu két oldalán kis körablak nyílik. A torony három szintes.
állapot leírása:
A fotók alapján a belső jó karban tartott, a külsőn azonban vizesedeés és kiterjedt vakolathiányok látszanak.
Rókus templom (2009.08.24 14:23 piroska)

Majdnem kész a teljes külső felújítás!
Az utolsó simításokat végző dolgozó beengedett a rácsig. Így belső képeket is tudtam csinálni. ( A vakum nem használható, így lett, amilyen lett)
A templomon és mellette látható szobrok maradtak régi formájukban, de különben minden (tető, csatorna, kapuk, vakolat, festés) megújult.
Már csak a környezet rendezése van hátra.
( A szobrok remélem majd szintén sorra kerülnek)