Keszthely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, szentélye a hajóval azonos szélességű, Ny-i homlokzata előtt gúla alakú kősisakkal fedett toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A hajófalat és a szentély sarkait övpárkánnyal tagolt támpillérek erősítik. A torony D-i oldalán csúcsíves kapu, a D-i hajófalon három, román kori résablak, a szentély falain csúcsíves, mérműves ablakok. Fiókos dongaboltozatú hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. A hajó D-i falán ülőfülke, É-i falán reneszánsz sekrestyeajtó, a falsarkokban csavart lábazatú háromnegyedoszlopok és késő gótikus szentségház. Falképek: töredékek, 15. század. Berendezése: jellemzően 18-19. század. Orgona: 1888 (Országh Sándor). A település első ismert egyháza az 1236-ban említett Szent Kozma és Damján kápolna, melyhez a század közepén egyenes szentélyzáródású templomot építettek. Szentélyét többször átalakították a 15. század végéig. 1730-1736 között újjáépítették, ekkor készült a hajó és szentély boltozata. A hajó mindkét oldalán korábbi épületrészek alapfalai láthatók.

Kisebb hibák, mohásodás látható
Az első koordinátát kérem javítani a fénykép és a beírtak alapján