Szentháromság
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, keletelt, egyhajós, kosáríves szentélyzáródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A Ny-i homlokzat szélső tengelyeiben két üres szoborfülke. Csehsüveg boltozatos hajó, a hajó bejárati oldalán falazott-, oldalfalai mentén öntöttvas szerkezetű karzatok, feljárókkal. Falképek: 1793 (Dorffmaister István), restaurálva, 1941. Berendezés: jellemzően 18. század második fele; keresztelőkút, 1698; főoltárkép, 1781 (Dorffmaister István), mellékoltárképek, padok, nyílászárók, szószék, 18. század második fele. Orgona: 1866 (Mooser Lajos). Épült 1772-ben, oldalkarzatai a 19. század végén készültek. A templom Ny-i homlokzata előtt: Szent Sebestyén és Szent Flórián szobra, közöttük magas, nyolcszögű pillértalapzaton Immaculata, 1856.

Nem tapasztaltam jelentős változást az 5 évvel ezelőtti állapothoz képest.

Kereszt (4.377 km)