Római katolikus harangtorony

egyéb szakrális épület
Harangláb
Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, szabadon álló, egykori templom támpillérrel erősített Ny-i fala, a homlokzat előtti toronnyal. A 14. században épült, a 16-17. században elpusztult templom maradványa, melyet ma harangtoronynak használnak.
külső leírás:
A település közepén, útkereszteződésbentelekhatáron szabadon álló harangtorony és az egykori templom oromfala.
A torony homlokzata vakolt, sima, osztatlan. A harangtorony oromfal előtti tömegét magas, boltozott fülke nyitja meg: itt lóg a harangkötél. A tetőtér magasságában lőrészserű nyílás, a harangszinten minden irányban szegmentív záródású, zsalugáteres ablakok nyílnak. A tornyot fémlemezfedésű gúlasisak zárja.
Az egykori homlokzati fal méllyített tükrös, az egyenes vonalú oromfal cseréppel fedett, végein kockatömbök kereszttel. Az oromfalat hátulról támpillérek erősítik.

Romló állapotban van. Közel 6 év telt el az utolsó jelentés óta és nem történt semmi.