Szeplőtelen fogantatás
Zalaszentgrót Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Zala-völgyi út és a 76-os út kereszteződésében, templomkertben, szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i, illetve D-i oldalához csatlakozó földszintes sekrestyével és emeletes oratóriummal. Ny-i bejárata felett félköríves szoborfülkében Immaculata-szobor. Keresztboltozatos hajó, csehsüveg boltozatú szentély, síkfödémes sekrestye és oratórium, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: architektonikus díszítőfestés, 20. század. Berendezés: jellemzően 19-20. század; elbontott, a sekrestyében raktározott szószékkosár a Batthyány család címerével, 20. század eleje. A feltehetően középkori eredetű templomot 1749-ben építették újjá, majd 1913- ban részben átépítették, ekkor épült a sekrestye és oratórium is. Az 1960-as években helyreállították. A templomkertben: kőkereszt, 19. század vége.

Vakolathullásnak most nem láttam nyomát, hibátlan állapotú, kedves templom -a mellette lévő Vadászcsárdában meg nagyon finomak az ételek