Keresztelő Szent János
Keszthely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Dombon, szabadon álló, kerítésfallal övezett, keletelt, egyhajós, keresztházas, poligonális szentélyzáródású templom, a hajó és a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a hajó É-i oldalához csatlakozó kápolnával, a szentély D-i oldalához kapcsolódó sekrestyével. A tornyon és a hajó D-i falán támpillérek. Csehsüveg boltozattal fedett hajó, negyedgömb boltozatú szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. A kápolnában stukkódíszítés, 18. század második fele. Korábbi, középkori templom felhasználásával épült 1690 körül, melyet 1756-ban a Festetics család építtetett át barokk stílusban, ekkor készült a kápolna is. 1908-ban átalakították, kereszthajóval bővítették. A templomkertben: Szent Flórián-szobor, 18. század második fele. A kerítésfalban: Szent Péter-szobor, 18. század második fele; 19. század végi síremlékek befalazva.

Állapotában változás nem történt.

Présház (2.867 km)