Szentháromság
Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település főútvonala mellett, szabadon álló, keletelt, félköríves szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. Ny-i homlokzatán vízszintes záródású, kétszárnyú vaslemez kapu, 1769. Csehsüveg boltozatos hajó, negyedgömb boltozatú szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: szentélyben, 1781-1785, (Dorffmaister István). Berendezés: jellemzően 19-20. század. Bagodi András építtette 1769-ben. Helyreállítva 1991-ben.
külső leírás:
A település fő útvonala mellett kereszteződésben szabadon álló, keletelt, félköríves szentélyű, homlokzati tornyos, tört vonalú sisakos, cserépfedésű, kontyolt nyeregtetős épület. A homlokzatokat sötét színű lizénák tagolják, köztük a falmezők fehérek.

NY-i (fő)homlokzatán egyenes záródású vaslemezkapu nyílik, felette kereszt. Az oromfal íves záródása felett zömök torony a tetőszinten három körablakkal, a harangszinten minden irányba félköríves záródású ablak nyílik. A tornyot órapárkány felett tört vonalú sisak zárja.
É-i homlokzata kis, nyeregtetős sekrestye tömegével bővűl. A homlokzat ablaktalan.
Szentélye félköríves záródású, ablaktalan.