Padovai Szent Antal-szobor

Plasztika
szobor
Letenye Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A községtől DNy-ra, dombon, a temetőben, szabadon álló romos téglafal, félköríves alaprajzú, eredetileg szegmentíves záródású szoborfülkével. A fülkében a karján a kis Jézust tartó Padovai Szent Antal barokk kőszobra állt, amely jelenleg az Önkormányzat épületében van elhelyezve. A téglafalat, mint középkori pálos kolostor romját nyilvánították védetté, a történeti adatok nem igazolják egyértelműen a településrészen pálos vagy más rendi kolostor fennállását. Régészeti ásatás hiányában nem dönthető el, hogy állt-e itt kolostor vagy templom a középkorban.

2009.11.21 10:43 crowley állapot: 1 - koordináta: N 46° 32,400' E 16° 41,220' - pont: 19

Állapota változatlan. Nem lehetne egy kicsit "körbeásni", hogy tényleg volt-e itt vmi és akkor annak megfelelően kezelni? Mert ennek így nem sok értelme van.... Ha nem találni alapfalakat, akkor kellene egy új szoborfülke és visszarakni a szobrot.