Keszthely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős épület. Az utcai szárny D-i tengelyében, enyhe kiülésű rizalitban, szegmentíves kapu. Az udvari szárny Ny-i fele előtt függőfolyosó. Az utcai szárny földszinti helyiségei cseh- és dongaboltozatosak. Az udvari szárnyban a földszinten csehsüveg boltozatos terek, az emelet síkfödémes, egykarú, húzott íves lépcsővel. Az emeletre húzott karú lépcsőház vezet kovácsoltvas korláttal, lámpával, 1890-es évek. Részben 19. század végi, 20. század eleji nyílászárók. Az udvari szárny a Festetics-uradalomhoz tartozó, 18. században épült istálló volt. Az utcai front 1858-ban már félig beépült, és 1890 körül épült ki teljesen. Az udvari szárnyban az uradalom gazdatisztje lakott, a földszinten pajta, istálló, fáskamra voltak. Az utcai szárnyban üzletek nyíltak.

A szép régi épület meglehetősen elhanyagolt állapotban van, sok hibával.

Volt Városháza (0.034 km)