Keszthely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben, saroktelken álló, téglalap alaprajzú, egyemeletes, kontyolt nyeregtetős épület. Ny-i homlokzatát enyhe kiülésű sarokrizalitok tagolják. Az utcai homlokzat középtengelyében nyíló kapu szemöldökpárkányát, pilaszterekre helyezett női büsztök tartják. Fogrovatos főpárkányát konzolsor támasztja. Az épület udvari homlokzatának D-i végéhez, földszintes toldalék kapcsolódik. Az emeletre húzott karú íves lépcső vezet korláttal. A földszinten dongaboltozatos helyiségek, az emeleten öntöttvas oszlopokkal alátámasztott gerendás síkfödém, jórészt 19. század második felei nyílászárók és vasalatok. Épült 1870 körül. A földszinti toldalékot az 1890-es években építették. 1910-ben takarékpénztár volt az épületben. Földszintjén üzletek, az emeleten gyermekkönyvtár működik.

Az épület jó állapotú, helyenként javítás szükséges.

Simon-ház (0.015 km)