Római katolikus kápolna

kápolna
r.k. kápolna
Temetőkápolna
Lenti Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Letenyére vezető út közelében, magaslaton, szabadon álló, keletelt, egyhajós, egyenes szentélyzáródású kápolna, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a hajó felett nyeregtetővel, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel. A hajó Ny-i homlokzatának két szélén egy-egy támpillér. Síkmennyezetes hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Berendezés: oltárkép, 20. század (Verbai R.). A 13. század második felében épült, majd a 16. században romossá vált kápolnát 1794-ben építették újjá.

2009.11.21 10:12 crowley állapot: 4 - koordináta: N 46° 34,920' E 16° 36,420' - pont: 19

Igazából majdnem Szécsiszigetnél van, a Csömödér-Szécsisziget úttól kb. 2,3 km-t kell felfele menni egy erdei úton.
Környezete szépen gondozott. A templom sajnos vizesedik, déli oldalán a párkánytól a földig futó repedés, több helyen a csatornában fák nőnek, a szentélynél a csatorna egy rúddal van alátámasztva.