Református és római katolikus harangláb

egyéb szakrális épület
Harangláb
Zalaegerszeg Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, egymás mellett álló r. k. és ref. haranglábak. Az É-i, ref. harangláb, téglalap alaprajzú, a talpgerendarács négy sarkára állított oszlopok tartják a szoknyát, amelyet palával fedtek, két oszlop a harangtornyot tartja, amely gúla sisakú, bádog fedéssel. A szoknya alatti részt a legutóbbi helyreállításkor mind a négy oldalról bedeszkázták. 18. század végén épült, 1986-ban helyreállították. A D-i, római katolikus, négyzet alaprajzú, talpgerendarácsra állított két faoszlop, ferde merevítővel tartja a harangot, amely fölött gúlasisak, palával fedve. A 18. század végén épült. Népi műemlék.
A település közepén, az orvosi rendelő mögött rézsű felett egymás mellett álló haranglábak.

Az É-i egyszerűbb, bitumenes zsindely fedésű, sátortetős, borítatlan fa szerkezetű, téglára támaszkodó gerendakeretre állított kétoszlopos építmény. Harangja nincs.

A D-i négyzetea alaprajzú, palafedésű, kettős sátortetős, faszerkezetű, deszkaborítású építmény. Harangja megvan, két oszlop tartja.

A református harangláb 5-ös, a katolikus 4-es.

Présház (3.099 km)