Keresztelő Szent János
Letenye Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású templom, D-i homlokzata előtt toronnyal, a hajó felett nyeregtetővel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély Ny-i oldalához csatlakozó emeletes sekrestye-oratóriummal. A torony két oldalán stukkódíszítéses fülkében Mária Szent Annával és Evangélista Szent János-szobor. Csehsüveg boltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. A boltozaton stukkókeretezésű tükrök. A karzataljban Csuzy Pál feliratos sírköve, 1861. Festett üvegablakok: 20. század. Berendezés: főoltár, két mellékoltár, szószék, a négy evangélista szobra az orgonakarzat mellvédjén, oratóriumi betekintőablak rokokó, 18. század második fele; Lourdes-i kápolna, 20. század. A templom 1758-ban épült, tornya 1830 körül. 2005-ben felújítva.

Állapota rendben, a környezet szép, rendezett.