Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, barokk, 18. sz. Átalakítva.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, északi oldalán zártsorú beépítésű, déli oldalán szabadon álló, egyemeletes, U alaprajzú, átalakított barokk lakóépület a Várhegy tövében.

Külső: Utcai homlokzata 2+1+2+1+2 tengelyes, hiszen az emeleten ilyen módon váltogatják egymást az álló és a fekvő ablakok. A tükrös lizénák keretezte homlokzatot tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja.
Földszinti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek. Bal harmadik tengelyben egyenes záródású, zárókődíszes kapukeret, eklektikus kapuszárnyakkal.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, egyenes szemöldökkel, a fekvő ablakok alatt tükrös mellvéd.
Udvari homlokzata átalakított, a kapualj torkolatától balra árkádos bejárat, az emeleten függőfolyosó. Hátul a sziklába vágott pince.

Belső: Kapualja dongaboltozatos, jobbra nyílik a húzott-íves lépcsőház. A földszinti szobasor egytraktusos, hevederes csehsüvegboltozattal fedett, északi végén dongaboltozatos helyiség, míg a beforduló szárny szobája hevederes csehsüvegboltozatos. A kapualjtól jobbra hasonló lefedésű műhely.
A függőfolyosóról megközelíthető emeleti szobasor síkfödémes.

2002-ben felújították, azóta is kiváló állapotban van.