Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, klasszicista, 1820 körül.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, szabadon álló, egykor L, jelenleg U alaprajzú, földszintes lakóépület.

Külső: 3+K+3 tengelyes, részben felújított utcai homlokzatát háromrészes, kördíszes frízű főpárkány zárja. Az egyenes záródású ablakok széles dór pillérekről induló ívsor által kirajzolt faltükrökben ülnek. A lapos szegmensíves kapu szárnyai nem eredetiek.
Udvari homlokzata bővített, átalakított.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Kétszakaszos, hevederes csehsüvegboltozatos kapualjától jobbra eső, egy traktusba rendezett helyiségek hevederes csehsüvegboltozattal fedettek, a balra esők, valamint a hátsó szárnyakban találhatók síkfödémesek.

2018.05.26 11:36 Zerind állapot: 5 - pont: 28

Az igen örvendetes, hogy felújították az egész házat, de a falak alján az a kőutánzatos sáv szerintem nem illik a régi műemlékhez.