Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
-pusztuló, jó
Lakóház, barokk, 18. sz. Homlokzata klasszicista, 1820 körül.
külső leírás:
Jellege: Utcasorból kissé hátrább, kisebb teraszon, szabadon álló, nyújtott téglány alaprajzú, magasföldszintes, barokk lakóépület, klasszicista homlokzattal.

Külső: Utcai homlokzata szabálytalan kiosztású, háromtengelyes. A magasföldszint egyenes záródású ablakai egyetlen keretező szalagtaggal meghatározott, mélyített falfülkében helyezkednek el, az ablakok feletti félköríves, zárókődíszes szemöldökpárkányok változó szélességű, a lábazatig lenyúló pillérekre támaszkodnak.
Csonkakontyolt, keretezett oromzatán kis fülkékben két padlástéri ablak.
Jobb oldalon félköríves, kocsiáthajtós kapu csatlakozik a homlokzathoz.
Udvari homlokzata elején kosáríves pincelejárat, hátul fafödémes fatornác.
Nyeregtető (elől csonkakontyolt), cserépfedés.

Belső: Az alsó szintet elfoglaló pince két, egymásra merőleges záradékvonalú dongaboltozatos helyiségből áll.
A magasföldszint, a tulajdonképpeni lakótér középen nyíló bejárata boltozott konyhába vezet. Utcafrontján egy nagyszoba, háromszakasznyi, stukkódíszes hevederes csehsüvegboltozattal lefedve. A többi helyiség gerendafödémes. A hátsó rész felújítva, átalakítva.

Sajnos nem történt változás az elmúlt 9 évben, most is ugyanolyan rossz az épület állapota.