Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, klasszicista, 1820 körül. Átalakítva.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, északi oldalán szegmensíves kocsiáthajtós kapuval a szomszéd házhoz kapcsolódó, magasfödszintes, téglány alaprajzú, klasszicista lakóépület.

Külső: 2+1+2+1 tengelyes utca homlokzatát az alagsor felett övpárkány osztja, csonkapárkány zárja. A pincerész fala új nyílásokkal áttört. A magasföldszint tagozott szalagkeretes, könyöklős, zárókődíszes (modern) ablakait stilizált fejezetű lizénák választják el egymástól.
Udvari homlokzata teljesen átalakított.
Kontyolt nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Alagsora dongaboltozatos pincéből, valamint hevederes csehsüvegboltozatos helyiségből áll. A lakótér egytraktusos, egyszerű stukkódíszes hevederes csehsüvegboltozattal fedett szobákból áll, részben átalakítva.

2018.05.26 11:28 Zerind állapot: 4 - pont: 28

A falak alján egyre több hiba látszik, és sajnos firkáltak is rá, de azért összességében nem rossz az épület állapota.