Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, késő barokk, 1800 körül. Átalakítva.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, a Szent István u. és az Esterházy u. sarkán álló, zártsorú beépítésű, U alaprajzú, részben magasföldszintes, részben egyemeletes, későbarokk sarokház.

Külső: A sarok mentén beforduló, 2+1+6 tengelyes homlokzatát tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja. Esterházy utcai két ablaktengelye alul átalakított, az emeleten szalagkeretes. A beforduló tengely földszintjén elfalazott vöröskő ajtókeret, eredeti vasalással. Emeleti ablaka egyenes záródású, tagozott szalagkeretes, könyöklővel, zárókődísszel. Szent István utcai magasföldszintes homlokzatának ablakai szabálytalan kiosztású nyílások (1-2-1-2), tagozatai megegyeznek a beforduló tengely ablakának tagozataival. A földszinten, a 2-3. tengelyben kosáríves kapunyílás.
Udvari homlokzata tagozatok nélküli, jellegzetes eleme az emeletre felvezető külső lépcső.
Kontyolt nyeregtető, palafedés.

Belső: Kapualja háromszakaszos, a külső lépcső balra indul. A kapualjból balra induló szobasor egytraktusos, hevederes csehsüvegboltozattal fedett, a hátsó földszintes bővítés helyiségei síklefedésűek. A kapualjból jobbra dongaboltozatos pince nyílik.
Az emeletre külső lépcső vezet fel, mely az udvari oldalon található, hevederes csehsüvegboltozatos tornácra visz.
Az erről nyíló szobasor (a beforduló szárnyban is) hevederes csehsüvegboltozattal fedett, a bővítés hátsó helyiségei síklefedésűek.

Nincs változás, továbbra is jó az állapota.