Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, copf, 1790 körül. "Elefánt" bisztró.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, északi oldalán szabadon álló, téglány alaprajzú, egyemeletes, barokk lakóépület.

Külső: Óváros téri héttengelyes homlokzatát tagozatlan övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja, a homlokzat szélein kváderezés. A földszint 2. és 6. tengelyében eredeti vöröskő-keretes, bélletkonzolos ajtókeret, a 4. tengelyben ennek rekonstruált változata, a bal harmadik tengelyben rekonstruált, felülvilágítós, zárókődíszes kapukeret. Az 1., 5., 7. tengelyben szalagkeretes, négyzetes ablak.
Emelete lizénatagolásos, az ablakok egyenes záródásúak, tükrös mellvéddel, könyöklővel, egyenes szemöldökük alatt levélkoszorús stukkódísz.
Modern kialakítású tetőtéri ablakok.
Északi oldalhomlokzata kéttengelyes, tagozott szalagkeretes ablakai közül az emelet bal oldalán lévő vaknyílás.
Hátsó, Vas Gereben utcai homlokzata hattengelyes, ablakai tagozott füles szalagkeretesek, az emeleten könyöklővel, alul szabálytalan kiosztásban.
Kontyolt nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Utcafronti bolthelyiségei dongaboltozatosak, a déli oldalon szalagdíszes fiókokkal. Kapualja keskeny, fiókos dongaboltozat fedi. A végén jobbra húzott-íves lépcső vezet az emeletre. Az emeleti folyosó falában rozettás kéményajtó. Emeleten is fiókos dongaboltozatos helyiségek.

Az épület jó állapotban van,
a tetőtéri ablakok faburkolata kopottas,