Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
-pusztuló, kielégítő
Lakóház, barokk, 18. sz.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, szabadon álló, földszintes, téglány alaprajzú, barokk lakóépület a Várhegy keleti oldalának tövében.

Külső: Utcai homlokzata széles, négytengelyes, az utca szintváltozását a lábazat magasságának változásával követi. Szalagkeretes ablakai azonos szélességű lizénák tagolta falmezőkben ülnek, bal szélső ablaka vaknyílás. Kontyolt csúcsú oromzatán két kis padlástéri ablak, s látszik az egykori padlásajtó nyoma is.
Udvari homlokzata teljesen átalakított.
Nyeregteteje csonkakontyolt, cserépfedés.

Belső: Az átalakított belső egykor kétszakaszos csehsüvegboltozatos tornácból, hasonló boltozatú konyhából és hátsó szobából, síkfödémes két utcai szobából állt.

2018.05.26 11:50 Zerind állapot: 4 - pont: 29

A ház az előző jelentések óta szemmel láthatóan egyszer fel lett már újítva, de azóta ismét jelentkeznek rajta festési hibák.

iroda, üzlet (0.055 km)
Várkapu (0.072 km)