Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, romantikus, 1860 körül.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, északi oldalán utcasorba illeszkedő, déli oldalán szabadon álló, U alaprajzú, egyemeletes, eredetileg klasszicista épület, melynek homlokzatát romantikus stílusban átalakították.

Külső: 1+4+1+2 tengelyes utcai homlokzatát gótikus ívsoros övpárkány osztja, fogsordíszes csonkapárkány zárja, a bal szélső illetve a kapu tengelye enyhén előrelép. Földszinti ablakai egyenes záródásúak, szemöldökkel. Jobb harmadik tengelyben egyenes záródású, konzoldíszes kapu, eredeti gyalogajtós kapuszárnyakkal. Emeleti ablakai hasonló kialakításúak, a rizalitokon találhatók félkörzáródásúak, faltükör köténnyel.
Északi oldalhomlokzata tagozatok nélküli.
Udvari homlokzata a két rövid oldalszárnyon mindkét szinten hevederes csehsüvegboltozatos tornáccal alakított, hosszú oldala előtt szimaprofilú konzolokon nyugvó függőfolyosó húzódik.
Nyeregtető, cserépfedés.

Belső: Kapualja kétszakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett, a második szakaszból balra indul a húzott-íves lépcső. A fölszinti helyiségek hevederes csehsüvegboltozatosak.

2018.05.26 10:58 Zerind állapot: 2 - pont: 16

Közel 5 év eltelt az utolsó jelentés óta, de nem javult a helyzet. Továbbra is kint az ELADÓ és az OMLÁSVESZÉLY táblák.