Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Ref. templom, késő barokk, 1784. Tornya 1794-ből.
külső leírás:
Jellege: Az utca vonalától lényegesen beljebb, kert közepén található templomépület, mely téglány alaprajzú templomtérből, s hozzá keleten kapcsolódó toronyból áll.

Külső: A korábban épült templomtest négytengelyes oldalhomlokzatait lizénák tagolják, az ablakok kosárívesek, zárókődíszesek, nagy részük vaknyílás. Déli homlokzatához későbbi előépítmény csatlakozik. Hátsó homlokzata csonkakontyolt, oromzatán körablakok.
A torony háromszintes, s magas lábazaton áll. Alsó szintjének sarkain nagy toszkán falpillérek, melyek felett a kétrészes, triglifes frízű főpárkány golyvázódik. Középen váll- és záróköves, kőkeretes, félkörzáródású kapu, felette egyenes szemöldökű, szegmensíves ablak, könyöklője alatt cseppdísszel. A kapu felett feliratos kő:

AD
DEI T:O:M:GLO
ORIAM:ECCL:R Sto
WESZPR……..1794
INCHO.UIT: MENSE
OCTOBRI: 1795
TERMINAVIT.

A főpárkány felett négyzetdíszes attika, mely -az alsó szint tagozásához hasonlóan- folytatódik a toronyhoz vázadíszes, íves falazással kapcsolódó hajóhomlokzaton is.
Az első emeletet konzoldíszes dór pilaszterek keretezik, párkány zárja, közepén szemöldökös körablak.
A toronytest második emeletét copf ión pilaszterek keretezik, a pilaszteres-íves harangablakok felett órapárkány, s nyolcszögű gúlasisak koronázza a tornyot.
Cserépfedés.

Belső: A templom egyterű, négy szakaszos hevederes csehsüvegboltozat fedi, mely kis fejezetű dór falpillérekre támaszkodik. A belső tér két végén karzatok, egyenes mellvédfaluk alatt kosáríves boltívek támasztják a karzatok mestergerendás fafödémét. Az árkádok ívei a templomfalon is kirajzolódnak. Emléktáblák.
A toronyalj csehsüvegboltozatos, a nagyharang 1925-ből, a kicsi 1952-ből való.

2008.11.15 14:17 missmoon állapot: 4 - koordináta: N 47° 5,643' E 17° 54,115' - pont: 5

Az épület állapota jó, én belülről sajnos nem láttam... Kertje gyönyörűen gondozott, rendkívül hangulatos a helyszín.