Veszprém Megyei és Körzeti Földhivatal
Lakóház, 18. sz. eleje. (Volt káptalani birtok.) Levéltár.
Jellege: Szabadon álló, téglány alaprajzú, magasföldszintes, középrizalitos barokk épület.

Külső: 4+3+2 tengelyes, magasföldszintes keleti homlokzata közepén erőteljesen előrelépő, kontyolt nyeregtetős rizalit. A homlokzat szélein, valamint főpárkányként szalag fut, az ablakok szalagkeretesek. Pincelejárók, átalakított, lépcsővel bővített nyílások.
Déli, kontyolt nyeregtetős homlokzata egytengelyes, oromzati padlásajtaja előtt felvonószerkezet maradványai.
Nyugati homlokzata egyszintes, átalakított kilenc tengellyel. Jobb hatodik tengelyben pilaszteres-íves keretezésű, kőkeretes kapu, felülvilágítójában eredeti vasrács.
Északi, kontyolt nyeregtetős homlokzata háromtengelyes, alul pincelejárokkal, emeletén szalagkeretes ablakokkal, oromzatán padlástéri ablakokkal.
Az épület kontyolt nyeregteteje cserépfedéses, padlástéri szellőzőkkel, nagy, cilinderes kéménnyel. Az épület tetőzete beszakadt.

Belső: Pincéje dongaboltozatos. A magasföldszinti lakórész átalakított, talán kéttraktusos elrendezésű lehetett egykor. A helyiségeket hevederes csehsüvegboltozat fedi, az épület északi végén szabadkéményes konyha.

Jutaspuszta, jobb sorsra érdemes

Pálinkaház (0.027 km)