bérház
Kétemeletes, klasszicista sarokház, Hild József, 1847., Wieser Ferenc, 1861.
Jellege:
Saroktelken álló, K-i tájolású, kétemeletes, U alaprajzú, belső udvaros bérház.

Külső:
Ráday utcai homlokzata (K-re) tizenhét tengelyes. Az első, hatodik, kilencedik, tizenkettedik és tizenhetedik tengelyek földszintjén széles, félköríves nyílások vannak, az emeleten ikerablakok nyílnak. A két oldalsó valamint a 6-12. tengely enyhén előreugrik.
A földszint félköríves tagolású, sima szalagkeretes falmezők sorakoznak. A hangsúlyos (félköríves nyílású) falmezőket sima törzsű jón pilaszterek keretezik. Az ívek vállvonalában csonkapárkány húzódik. A fentemlítetteken kívüli nyílások egyenes záródásúak, a lábazat magas. Az üzletajtókhoz pár lépcsőfok vezet. A félköríves kapu a kilencedik tengelyben található. A földszintet szalagszerű, széles osztópárkány zárja le. Az első emeleti, szalagkeretes, egyenes záródású ablakok keskeny könyöklőpárkányon sorakoznak. Szemöldökdíszük fekvő téglalap alakú falmezőben lévő palmettasor, szemöldökgerendájuk íves gyámokon nyugszik. A hangsúlyos tengelyekben háromszögű timpanon által összekapcsolt ikerablakok nyílnak. A timpanon közepén rozetta látható. A második emeletet könyöklőpárkány választja el. Az ablakok szalagkeretesek, kiugró, egyenes vonalú szemöldökkel. A hangsúlyos tengelyekben kapcsolt ablakok vannak. Az eresz hangsúlyosan előreugrik.
Az Erkel utcai (D-re) homlokzat tizenöt tengely szélességű, elrendezése a Ráday utcában lévőhöz hasonlít. A lábazatban pinceablakok a földszinten egyenes záródású ablakok sorakoznak. Az emeleti ablakok szalagkeretesek, az első emeleten kiugró szemöldökkel rendelkeznek. A tizennegyedik tengelyben az emeleten vakablakok vannak. Az első, harmadik és ötödik tengelyben üzletajtók nyílnak.
:
Zártsorba épített kétemeletes sarokház, U-alaprajzzal.
Déli fele 1847-ben, Hild József terve szerint, északi része 1861-ben épült, Wieser Ferenc terve szerint. Építtető: Tarczalovits Antal.

Jó állapotú, de a tető alatt ereszcsatorna hiba miatt vakolathiány.