Református templom és fa harangláb

Balatonfüred Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom és fa harangláb. A templom késő barokk, 1793. Festett famennyezete átfestve. A harangláb 1888-ban épült.

Az eddig készült három felmérésben a templomról kép sem került fel, említés sem történt. Igaz, hogy az utcákról nem látszik sok belőle, és a felső kapuja állandóan zárt, de a harangláb melletti kapun be lehet menni a nagy területen lévő épület együtteshez.
A református templom 1793-ban épült, egyszerû téglalap alaprajzú építmény, ettõl nyugatra emelkedik a négy fehér pilléren álló zsindellyel fedett, ma is használt harangláb.
A Tihanyi Református Egyházközség épületegyüttesének a rekonstrukciója 1996-2000 években megtörtént, és most is nagyon szép, jó állapotban van az egyszerű templomépület, a már nem fa harangláb, és a parókia épülete.