Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház.
:
Domboldalba épített, utcafrontos elrendezésű, téglalap alaprajzú épület. Falai fehérre festettek, teteje náddal fedett nyeregtető.
A főhomlokzat tengelyében egy kétszárnyú, hatszemes, zsalugáteres ablakot helyeztek el, tükrös kialakítású, háromszöges oromzatán kis résablak van.
Hosszú udvari homlokzatának bal oldalán kétszárnyú, üvegezett ablak látható, mellette négyszemű, kétrétegű, fakeretes ablak nyílik. Mellette két faajtó van, az egyiknek szegmentíves, a másiknak téglalap alakú béllete van. mellettük jobbra négyszög alakú ablak kapott helyet. Az ablakok vakolatkeretesek voltak, ennek ma csak nyomai láthatóak.
A ház végéhez folytatólagosan épült a kissé visszaugratott homlokzatú egykori istálló, melynek kerti homlokzatán üvegezett, táblás faajtó mellett modern faajtót és ablakot láthatunk. Az istállórésznek kiugró ereszalja van, mely deszkázott födémű, rajta náddal, vakolva és lefestve.
A harmadik - ismét előreugratott - épületrésznek modern, zsalugáteres, kétszárnyú ajtaja van. Nyitott fedélszékes, cementpadlós épületrész, két oromfallal. Korábban pajta volt, ma raktár és lomtár. A házhoz utólag van hozzátoldva.
A hosszú hátsó homlokzaton modernizált ablak nyílik, a hátsó rövid homlokzaton nincs nyílás.
A ház előtt modern, nádas nyeregtetős, részben üvegfalas műterem áll. Mellette földhányással fedett pince. Bejárata cseréppel fedett, kétszárnyú vasajtó.

Jó állapotú épület, de megérett egy felújításra.

Móricz-ház (0.089 km)