Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Utcafrontos beépítésű épület, kertje előtt alacsony terméskő fal, ún. bástya van. Fala fehérre festett, szürke szalagkeretes nyílásokkal. A tető náddal fedett nyeregtető, három félkör alakú, modern tetőablakkal.
Főhomlokzatán két kétszárnyú, zsalugáteres ablak néz a szobába, háromszögű oromzatának tengelyében két kis, álló téglalap alakú résablak van. Az oromzat szélén téglából képzett díszítés fut végig.
Hosszú udvari homlokzatán az utca felől egy hatszemes ablak van, majd két hosszúkás, szegmensíves lezárású ablak között egy szegmensíves ajtónyílás foglal helyet. Bal oldalt egy ablak mellett további két szegmensíves ajtó nyílik.
Hátsó homlokzata nyílás nélküli.

2008.08.19 17:15 missmoon állapot: 4 - koordináta: N 46° 48,030' E 17° 25,948' - pont: 5

Viszonylag jó állapotú épület, helyenként javításra szorul. Oromzata macskalépcsős kialakítású, melyre ráfér a felújítás szintén.

Istálló (0.025 km)
Pajta (0.083 km)