Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi, 19. sz. közepe.
:
Kontyolt, nádfedeles nyeregtetős, kőből épült ház. Főhomlokzata előtt két hengeres pillére és egy hasábos sarokpillérre támaszkodó tornác húzódik. Alacsony mellvédfal, deszkafödém, középső táblás fa ajtó, két oldalán egy-egy hatszemes, kétszárnyú, kétrétegű ablak. A kerti homlokzaton egy kicsiny, egyszárnyú és hátul egy nagyobb, háromszárnyú, kétrétegű ablak látható.
A kertben, az épülettel szemben modern, félnyeregtetős melléképület látható. Zárt, fehérre meszelt, tégla kéményfej. A hosszú hátsó homlokzata vakolatlan.

2008.08.19 16:36 missmoon állapot: 4 - koordináta: N 46° 48,183' E 17° 25,982' - pont: 5

Nagyon hangulatos helyen lévő (tündérháznak és tündérkertnek nevezett), megfelelő állapotú épület. Sok helyen javításra szorul. Tornáca különleges. A ház jelenleg eladó. Udvara növényekkel sűrűn borított.