Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Előkertes beépítésű, téglalap alaprajzú épület, náddal fedett nyeregtetővel, három félkörös tetőablakkal, két pártázatos, fedett téglakéménnyel, melyek közül az egyik modern. Fala fehérre festett, a nyíláskeretek sárgák.
Főhomlokzatának tengelyében modern, kétszárnyú, zsalugáteres faablak van. Háromszögű orommezejében téglalap alakú modern ablakot nyitottak, felette "SZ 1885" feliratú tégla van befalazva.
Udvari homlokzatának bal oldalán modern kétszárnyú és kis álló téglalap alakú ablak mellett modern, táblás faajtó van. mellette egy kisebb és egy nagyobb kétszárnyú ablak nyílik a szobából. A következő rész egy ajtónyi szakaszon visszaugratott, itt szemből és jobbról nyílik bejárat a belsőbe.
A ház végében, annak tengelyére merőlegesen kőfal áll, előtte cseréppel fedett nyeregtetős pinceépület látható. Hátsó hosszú homlokzata nyílás nélküli.

Példásan felújított ház.