Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Domboldalon álló, négyszöges alaprajzú épület, mely az utca szintjétől alacsonyabban helyezkedik el. A ház fehérre festett, a nyíláskeretelések zöldek. Náddal fedett nyeregtetején pártázatos, felül zárt tégla-kéményfej van. A ház fordított állású, főhomlokzata hátrafelé néz.
Hosszú udvari homlokzatán jobb oldalon, a bejárat felől kis, mélyebb bélletű, téglalap alakú ablak mellett egyszárnyú, kazettás faajtó van, mellette a villanyóra fülkéje, majd egy kétszárnyú kazettás faajtó, kazettás bélletben. A ház bal oldalán két hatszemes, fakeretes ablak nyílik.
A hátsó rövid homlokzat tükrös kialakítású, tengelyében alul hatszemes ablak, az oromzatban két kis téglalap alakú ablak. A hátsó hosszú homlokzaton nincs ablak. A rövid hátsó homlokzat helyén magas kőfal emelkedik.
A házzal szemben földbe süllyesztett, téglából épült pince van, egy ablakkal és szegmentíves bejárattal. A bejárat előtt kőlépcső van.