Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Utcafrontos beépítésű, az utca szintjénél jóval alacsonyabban elhelyezett, téglalap alaprajzú épület, fehérre festett falakkal. Teteje náddal fedett nyeregtető, fehérre festett, pártázatos kéménnyel, jobb oldalt szénaledobó nyílással, a hátsó hosszú homlokzat felé két kis félkörös tetőablakkal.
Főhomlokzata előtt magas fal emelkedik. Hosszú udvari homlokzatán a főhomlokzat felől téglalap alakú, kétrészes faajtó mellett modern, téglalap alakú faajtó nyílik, majd egy három- és egy hatszemes ablak következik. Az ablak- és ajtóbélletek sarkai lekerekítettek.
Hátsó rövid homlokzatának tengelyében a földszinten egy kétszárnyú, kétrétegű, hatszemes ablak van, felette a háromszögű orommezőben a két kis téglalap alakú résablak alatti vakolattáblán az 1818-as évszámot olvashatjuk.
Hosszú hátsó homlokzatának főhomlokzat felőli részén két kis négyzet alakú ablak látható, majd a villanyóra fülkéjétől jobbra utólag nyitott, kétrétegű faajtó van, melyek közül a belső felül üvegezett.
Az utca felől futó kőfal mellett, az udvari homlokzat felől a házra merőlegesen elhelyezett átalakított, téglalap alakú épület áll, cseréppel fedett félnyeregtetővel fedve. A főépület felől két modern ajtaja van, udvari homlokzatán egy ablak és egy ajtó nyílik. Mellette magasabb, elöl nyitott, cseréptetővel fedett kőépület emelkedik.

A ház állapota még mindig kiváló.