Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Saroktelken álló épület, a Kossuth Lajos utcával párhuzamos gerinccel. A másik utca felé néző főhomlokzat előtt előkert húzódik. Téglalap alaprajzú ház, náddal fedett nyeregtetővel, pártázatos téglakéménnyel. Folytatásában a vele egybeépült Kossuth u. 64-es számú ház áll.
A hosszú udvari homlokzat jobb oldalán kiugró ereszalja húzódik, téglapadlóval, gerendákkal megtámasztott lambéria lefedéssel. Itt két kétrétegű, hatszemes, fakeretes ablak nyílik, majd mély bélletben elhelyezett, modern faajtó. Itt nyílik a bejárat a padlástérbe is, ahova modern létra visz fel. Az ereszalját két modern gerenda támasztja alá a jobb oldalon. A bal oldalon a homlokzat 45 fokos szögben megtörve kiszélesedik. Ezen a részen nyílik a hátsó szoba modern faajtaja, majd az ezt követő, kiugratott, hátsó homlokzatrészen is egy ablak látható.
Jobb oldali rövid homlokzatán egy kis kétrétegű, négyszemes, fakeretes ablak nyílik a szobába, a háromszögű orommezőben pedig egy kis téglalap alakú ablak van.
Hosszú hátsó homlokzata nincs festve, csak vakolva, nyílástalan.

Az épület változatlanul jó állapotban