Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Az épület egy mélyebb udvar végében áll, hosszú homlokzata párhuzamos az utcával. Lefedése náddal fedett nyeregtető, vakolt, pártázatos tégla kéményfejjel. Az udvar jobb oldalát kőfal határolja, melynek a házzal érintkező végében náddal borított falú kis építmény áll, hullámpala lefedéssel.
A ház udvari homlokzatának jobb oldalán kosáríves, nagy ajtónyílás vezet a belsőbe, a nyílásban üvegezett, több részből álló modern ajtóval. A homlokzat bal oldalán két hatszemes, kétrétegű ablak nyílik a szobákba.
A kert kapujától balra kis nádazott félnyeregtetővel fedett, jelenleg L alaprajzú épület áll, az udvar felé hatszemes ablakkal és üvegezett, kazettás faajtóval. Az építmény korábban istálló volt, később átépítették.

Az épület állapotában nem történt változás.

Istálló (0.028 km)