Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Az önkormányzat épületének udvarában álló ház, az utca tengelyére merőleges gerinccel. A téglalap alaprajzú, fehérre festett falú, náddal fedett nyeregtetős épületnek pártázatos, vakolt tégla kéményfeje van.
Főhomlokzata tükrös kialakítású, itt nyílik a szoba négyszemes, fakeretes ablaka. Háromszöges orommezejének tengelyében két álló téglalap alakú kis szellőzőnyílás alatt négyszöges szalagkeretbe foglalt felirat van: "ODOR IMRE / ANNO 1861".
Udvari homlokzata is fehérre festett, barna lábazati sávval. A főhomlokzat felől két kétszárnyú, fakeretes ablak nyílik, majd mély ajtóbélletben elhelyezett faajtó. Hosszú hátsó homlokzaton a tető alatt egy kis fekvő téglalap alakú ablak helyezkedik el. Ez a homlokzat a felszín lejtése miatt jóval alacsonyabb.

Az épület állapota változatlan.

Pajta (0.033 km)