Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Hegyoldalra épült, utcafrontos beépítésű, fehérre festett falú épület, melynek hosszú homlokzata az utcával párhuzamos. Teteje náddal fedett nyeregtető egy félköríves tetőablakkal, két téglából falazott kéményfejjel. A homlokzat mellett rövid, alacsony kőfal áll.
Utcára néző hosszú homlokzata erősen a hegyoldalba süllyesztett, nyílás nélküli.
Bal oldali rövid homlokzata néz a kertkapu felé. A homlokzat szintesen süllyesztett, előtte lépcső vezet le, oromzatában mély bélletben egyszerű fakeretes ablak van.
Hosszú udvari homlokzatán bal oldalt három kétszárnyú, szalagkeretes, zsalugáteres ablaktáblás ablak van, melyek közül a jobb oldali harmadik kicsit nagyobb a bal oldali kettőnél. A következő nyílás a kétszárnyú, kazettás faajtó, felső részén deszkából készült, modern esővédővel. Az ajtó mellett egy további szalagkeretes, kétszárnyú ablak, valamint egy kis keret nélküli, álló téglalap alakú ablak látható.
A hátsó rövid homlokzatot vakolatból készült tükör tagolja. Benne a szobába nyíló szalagkeretes, négyszemű, zsalugáteres ablak nyílik. A szintén tükrös megoldású orommezőben kis szalagkeretes, téglalap alakú nyílás van. A ház ezen homlokzata előtt kőből falazott alacsony járda húzódik.
A kertkapuval szemben kisebb, téglalap alaprajzú épület van elhelyezve. Udvari homlokzata előtt betonból készült, modern, nyitott, oszlopok tartotta tornác látható. Az épület teteje náddal fedett nyeregtető. A födém a tornác felett is és az épületbelsőben is nyitott fedélszékes.

Az épület állapota feltehetően nem változott.

Móricz-ház (0.094 km)