Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
A ház a 20/A számú ház hátsó homlokzatához folytatólagosan épült hozzá. Az épületek fala fehérre festett, sötétszürke lábazati sávval. Mindkét ház nád nyeregtetős, tégla kéményfejekkel. A ház szobája - melynek szélessége az első ház tornácára is kiterjed -, erről a tornácról nyíló ajtóval rendelkezik. Az ajtó szegmensíves kávájú, táblás faajtó. A szobának egy ablaka van a kerti homlokzatra. A ház visszaugratott hátsó részébe újabb táblás faajtó vezet, fölötte a tetőn kialakított négyszöges szénaledobó nyílással. Mellette újabb ablak.
A ház végében hozzá derékszögben csatlakozó, a kő támfalhoz épült, cserép héjazatú félnyeregtetővel fedett melléképület következik, amely szegmensíves kávájú modern ajtókkal és kis ablakkal néz az udvari homlokzatra.

Az épület állapota változatlan. A tényleges időpont 10:07.