Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Az utca vonalára merőleges gerinccel, tört kőből épült ház, három részre tagolódik, náddal fedett nyeregtetője van. A ház fordított elhelyezésű, az utcára a hátsó rövid homlokzata néz. Az udvari homlokzata előtt húzódó deszkafödémes, cement padozatú ereszalja két kőfallal három részre osztott. A ház hátsó része (istálló) elé modern, gázbeton falú, kicsiny, kiugró helyiséget emelnek, megemelve a ház eredeti falait is.
A fő- és az udvari homlokzatra az első szoba egy-egy kis ablakkal néz. Az udvari homlokzatról lehet a szobát és a mögötte nyíló konyhát megközelíteni. Mindkettőnek a felső részén üvegezett, táblás fa ajtaja van.
A ház középső részén két ablak és egy a felső részén üvegezett, táblás fa ajtó nyílik. A hátsó része, mely egykor istálló volt, ma félig romokban áll. Eredeti szögelt deszkaajtó vezet ide az udvari homlokzatról. A hátsó rövid homlokzat tengelyében egy aszimmetrikusan elhelyezett kétszárnyú üvegablak, az orommezőben pedig egy kis résablak nyílik.