Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Előkertes beépítésű, téglalap alaprajzú épület, melynek hosszú homlokzata párhuzamos az utcával. A ház kertjét alacsony kőfalra állított léckerítés övezi. Az épület fehérre festett, náddal fedett nyeregtetős. Tetőzetén két modern, zsalugáteres ablaktáblával ellátott tetőablak és modern kéményfejek helyezkednek el.
Főhomlokzatán kétoldalt két-két közös szalagkeretbe foglalt, kétszárnyú, zsalugáteres ablak, közöttük egyszárnyú, szalagkeretes, zsalugáteres ajtó nyílik. A nyílászárók mindegyike modern.
A ház jobb oldali rövid homlokzata egybe van építve a 10-es számú házéval. Bal oldali rövid homlokzata előtt lépcső vezet fel, oromzata tükrös kialakítású, világosszürkére vakolt, szélén téglasor díszítéssel. A homlokzaton aszimmetrikusan jobb oldalra helyezett, kétszárnyú, zsalugáteres ablak található.

Jó állapotban.