Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Előkertes elrendezésű épület, a ház előtt alacsony kőfallal. Az utca szintjéhez képest magasabban elhelyezett téglalap alakú épület. Lefedése náddal borított nyeregtető, tégla kéményfejjel.
Főhomlokzata háromszögű oromzattal van lezárva. A homlokzat földszintjén erősen balra helyezett kétszárnyú, zsalugáteres ablak van, az oromzat tengelyében pedig egy kis téglalap alakú ablak. A homlokzat jobb oldali sarka az épület legmélyebben fekvő pontja. Innen mindkét innen induló homlokzat mellett egy-egy kőlépcső vezet fel.
A hosszú udvari homlokzaton a főhomlokzat felé egy kétszárnyú, zsalugáteres ablak nyílik a szobába. A homlokzat másik felét nyitott tornác foglalja el, alacsony mellvédfallal, egy középen elhelyezett bejárati nyílással.
Hátsó rövid homlokzatához folytatólagosan kapcsolódik az ugyanezen a telken álló Kisfaludy u. 4/B sz. ház.

Jó állapotban. Szemben új műemlékek épülnek... (?)