Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Az utca vonalára merőleges gerinccel épült, előkertes beépítésű, téglalap alaprajzú, fehérre festett falú kőépület, náddal fedett nyeregtetővel.
Hosszú udvari homlokzata tornácos kialakítású. A kétszakaszos tornác téglapadlós, egy részén deszkázott, máshol nádazott födémmel. Az alacsony mellvéd fölött a négyszöges tornácnyílásokat hasábos pillérek választják, mindkét szakaszban nyílik bejárat. A középső pillér mögött harántirányban csúcsíves hevedert helyeztek el.
A házzal szemben jobb oldalt áll a volt tehénistálló a házra merőleges tengelyű, náddal fedett nyeregtetős, téglalap alaprajzú épülete. A tetőn egy kis félkörös padlásablak van, az oromfalak szélét téglasor díszíti. Főhomlokzatának tengelyében átalakított, kétszárnyú, zsalugáteres ablaktáblás ablak, az orommezőben kis kör alakú nyílás. Az udvari oldalon egy faajtó van. Hátsó rövid homlokzatán lépcső vezet fel a modern padlásajtóhoz.

Az épület állapota továbbra is kiváló.