Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi, 19. sz. közepe.
:
Az utca vonalára merőleges elhelyezésű, téglalap alaprajzú, homokszínű vakolattal ellátott kőház, náddal fedett nyeregtetővel, félköríves tetőablakokkal, téglából falazott, lefestett kéményfejekkel.
Főhomlokzatán kétszárnyú fakeretes ablak, az orommezőben kis négyszög alakú, zsalugáteres szellőzőablak nyílik.
Hosszú udvari homlokzatán jobb oldalt két négyszög alakú, kétszárnyú ablak helyezkedik el, zsalugáteres ablaktáblákkal, mellettük téglalap alakú faajtó nyílik, majd a villanyóra fülkéje mellett két, zsalugáteres, fakeretes ablak között ismét egy faajtó van. A homlokzat végében ajtótábla nélküli ajtónyílást helyeztek el.
Hosszú hátsó homlokzatán igen alacsonyan elhelyezett ablak van.
A ház végében a homlokzatra merőlegesen kőfal áll, amely elzárja a hátsó rövid homlokzatot és amely előtt kis pincehelyiség van kialakítva. A pincehelyiségnek téglapadlója és gerendás deszkafödémje van. A kőfalban egy másik ajtó is nyílik.

Az épület állapota változatlan és továbbra is ez a 6. szám