Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Téglalapos alaprajzú, náddal fedett nyeregtetős ház, az utca vonalára merőleges beépítéssel. Szoba-konyha-vizesblokk elrendezésű, tetőtere modern beépítésű. A helyiségekben cementpadlót és gerendás pallófödémet találhatunk. A ház végében a kőfal előtt modern lugas.
A főhomlokzaton a szoba négyszöges, zsalugáteres ablaka nyílik, a háromszögű orommezőben két kis téglalap alakú szellőzőablak figyelhető meg.
Hosszú udvari homlokzaton üvegezett táblás faajtó vezet a konyhába, mellette kicsiny négyszöges ablak helyezkedik el. A konyha padlólapos, gerendás pallófödémmel fedett. Innen jobbra ajtó vezet a főhomlokzati szobába. Az udvari homlokzatra zsalugáteres ablaka nyílik. A ház végében kamra van, modern táblás faajtóval és kis ablakkal.

Az épület állapota továbbra is jó.