Tapolca Körzeti Földhivatal
Lakóház és gazdasági épület.
:
Utcafrontos elhelyezkedésű, az utcára merőleges, téglalap alaprajzú, fehérre festett épület, cseréppel fedett nyeregtetővel, téglából falazott kéménnyel.
Főhomlokzata háromszögű oromzattal záródik, tengelyében a szoba hatszemes ablaka, két zsalugáteres ablaktáblával, felette az orommezőben vakolatból képzett szalagkeretben kis téglalap alakú ablak.
Hosszú udvari homlokzatán a bejárat felől hatszemes, fakeretes ablak, négyzet alakú ablak és téglalap alakú modern faajtó van. A második épületrész homlokzata az elsőhöz képest enyhén vissza van ugratva, rajta a villanyóra fülkéje mellett téglalap alakú ajtó és kétszárnyú, zsalugáteres ablak van. Ez az épületrész korábban istálló és füstölő volt, hátsó részében gazdasági épület és WC volt.
Rövid hátsó homlokzata a felszín emelkedése miatt alacsonyabb, padlásajtajához létra vezet. A homlokzat jobb oldala elé építették a kisméretű kamraépületet.
A kert végében magas kőfal van, benne a kertkapuval szemben téglából falazott dongaboltozatos, döngölt földpadlós pincehelyiség, kétszárnyú faajtóval. A pincétől jobbra lépcső vezet fel a kertbe. A kőfalba tégla van befalazva G E 1886 felirattal.

A szellőzőnyílása megváltozott.