Emeletes copf lakóház, 1795 körül.
:
Zártsorú beépítésben álló, emeletes, "U" alaprajzú lakóház, cseréppel fedett nyeregtetővel. Magas, enyhén kiugratott, műkő lábazat fölött a földszint világosabb, az emelet sötétebb árnyalatú narancssárgára festett. A lábazaton fekvő téglalapos, vas táblás pinceablak nyílik. A földszinten jobbra egyszerű, kőkeretes, modern fa ajtó látható, közvetlenül fölötte szintén kőkeretes, fekvő téglalapos, vasrácsos ablak nyílik. Balra kő szalagkeretes ikerablak található, könyöklőpárkánnyal, vasráccsal. Az emelet háromtengelyes, az osztópárkányra ültetett pilaszterek választják el az ablakokat és szerepelnek a homlokzat szélein is. Vállpárkányuk alatt félköríves tagozat figyelhető meg, alsó részén guttával. Az emeleti ablakoknak is kőből készült szalagkeretük és könyöklőpárkányuk van. A főpárkány fogrovattal hangsúlyozott, a pilaszterek fölötti fogrovat párok konzolszerűen megnyújtottak. A kiugró tagozatok fehér színűek. A tetőteret félköríves, fakeretes padlásablakok világítják meg.

2017.12.28 11:54 klo állapot: 5 - egyéb

A legutóbbi jelentés óta egységes barnásvörös kifestést kapott a homlokzat, világos keretezéssel. Hogy ezek a színek léteztek-e itt egy korábbi állapotnál, nem tudom, mindenesetre nagyon látványos átalakulás, remek állapot.