"Entz Ferenc Kertészeti Tanintézet"

Az objektummal kapcsolatos dilemma végre megoldódott: a téves logok mind a Lauber-Rerrich építészpáros által tervezett Ménesi út 44-48 szám alatti épületről szóltak, amelynek van saját oldala (http://www.muemlekem.hu/muemlek?id=-8219).

A Tanintézet ezen épületeinek hivatalos címe és bejárata: Ménesi út 43-45. A telken 3 épület található, valamint az egyetem arborétumának ide átnyúló része és egy szoborpark. Az épületek tervezője ismeretlen, a védettséget kimondó rendelet alapján a XIX. század végén épülhettek.

Jelenleg folyik az arborétum speciális élőhelyeinek fejlesztése, illetve az itt lévő eklektikus épületek felújítása. Rájuk is fér, mert több helyen pereg a vakolat. Az utcáról nézve jobb oldalon lévő épületen I.világháborús hősi emléktábla található.

Az objektum helyzetének tisztázásában segített:
ujbuda.hu/docs/napirend/HelyiVedettseguEpuletekUjbudan-200605.doc