Hertelendy-kúria

Kastély-kúria

2008. - Ottjártunkkor zárt ajtókat találtunk, így megismerni, teljes mértékben bemutatni nem tudom. A telefonon sem sikerült kapcsolatot létesíteni.

2013 - új információ az Önkormányzat WEB lapjáról:
A Hertelendy család 1870-ben építette késő barokk stílusban a ma isHertelendy kúrai impozáns kúria épületét, melynek szomszédságában jókora templomot is emelt, - szintén késő barokk építészeti jegyekkel ellátva - a korai templom helyén. A falu akkoriban zsellérekből áll, akik az uradalom szolgálatában munkálkodtak a szőlőhegyen és a földeken.

A kúria gyönyörűen fölújított épülete ma az önkormányzat kezelésében van. Itt működik a polgármesteri hivatal is. Az épületbenHertelendy kúria íves boltozatú házasságkötő terem áll a házasulandók rendelkezésére.

Van a kúriában könyvtár, teleház, és elegendő tér a kultúrális rendezvények, kiállítások, koncertek, ünnepségek megrendezésére is.
A kúriában 3 ágyas szoba is kiadó április 1. és szeptember 30. között.