ugyanaz, mint:

Eredetileg módos gazda hagyományos szatmár-beregi építési móddal készült portája lehetett. Az előházat mellék- (gazdasági) épület követi. Ha a most ezekre merőlegesen felhúzott kis építmény előtt is volt valami, akkor vélhetően keresztcsűrös elosztású volt a porta.
Az udvar felőli oldalon a három betonoszlop nyilvánvalóan későbbi toldás, előtte fa előtornácos feljáró lehetett.
Az utcára néző frontján a tetőzet csonkakontyos, erős párkányzati lezárással. Alatta szimmetrikus elrendezésben a homlokzat díszítményei: kör alakú levéldíszes koszorúban az építés évszáma, két oldalán kis szellőző ablakok, majd egy-egy koncentrikus kör faldísz. A falsíkot középen egy, szélein két-két fejdíszes pilaszter tagolja, körbefutó párkánya fogazott.
Érdekes, hogy minden díszítés csak az utcai frontra súlyoztak, az udvar felé eső oldalon még a párkányzat sem fut végig.
A dór utánérzést mutató betonoszlopok súlyosak, oda nem illők, az elosztásuk is esetleges. A harmadik már belefeszül a ház falába.
Ha nem tesznek a házért valamit, 10-20 éven belül meg fog semmisülni. A tetőzete is meglazult, kéményén a téglák hullanak.

Középület (0.073 km)
kúria (0.149 km)