evangélikus templom

Szakrális épület

" Az evangélikus templom a város középpontjától kissé távolabb épült a XVIII. század közepén. A lejtős terepen álló templomot a főbejárat felől magas lépcsőzeten lehet megközelíteni, amely teraszban végződik. A főbejárat előtt portikusz áll két dór oszlopon, fölötte háromtagú párkány timpanonnnal. Az evangélikus templom egyhajós épület középtengelyben toronnyal, klasszicizáló kora eklektikus részletekkel. A négyszögletes toronytest mindegyik oldalát timpanon díszíti. A templom tetőt, melyet eredetileg is vörösréz lemezzel fedtek, az első világháború közben a honvédség katonai célokra lebontotta és horgonyzott lemezből épített újat 1915-ben. A gyakori beázások miatt 1982-ben szükségessé vált a templom renoválása és az eredeti vörösrézlemezes tetőborítás visszaállítása."

Kúria (0.218 km)
óvoda (0.218 km)