A pontszám megint nem mond semmit a védettségi állapotot illetően, ezt a házat teljesen újjáépítették. Egy középkori várat nem védtek ennyire, mint ezt. Az utcai frontját egészen magasan átláthatatlan kerítés fedi, a 79. szám felőli oldala is beláthatatlanul fedett. Ott-jártamkor megérkezett a tulajdonos, akitől megkérdeztem, hogy az utcáról befényképezhetek-e, hogy lássam, mi maradt a régiből, de mereven és határozottan elzárkózott. Mivel autóval érkezett, az önműködő kapunyílásban láttam, hogy egy hosszában mélyen benyúló tornácos ház lehetett, aminek az oszlopait félkörívesen lezárt oszlopok tartják, a stílusuk teljesen sematikus, a vélhető eredetinek semmi nyoma. Nem tartom indokoltnak a védett épületek sorában megtartani.

Várrom (0.163 km)