Lakó- és melléképületek

Egy dombtetőn terül el a tér, ennek a település központjának szélén áll a 22-34 számú nagy, téglalap alaprajzú ház, építését a stílusjegyei alapján az 50-es, 60-as évekre gondolom. Nem sikerült megtudnom, milyen tulajdonosok számára építették, de terjedelmét, kialakítását tekintve egy kiemeltebb réteg számára létesülhetett.
Vakolata hámlik, a megkopott festésű nyílászárók szélén vakolat javításának nyomai látszanak. Eredetileg minden emeleti ablakot kis, szerény díszítésű kovácsoltvassal díszítettek, ezek közül mára a homlokzaton csak kettő, az oldalfalon csak egy maradt meg a ház 24-es számmal jelzett felén, valamint a hátsó fal középső, kiemelkedő részének jobb oldalán. Ugyanitt egy bolt is működött korábban, ami már régen bezárt.
A településrész centrumába a bejárati oldalról aszfaltút, az épület mögül egy meredek gyalogösvény vezet.

Az épület megnevezésében melléképületek is szerepelnek. Ha voltak, akkor mára már lebontották atokat.

vájár iskola (0.206 km)
bányászklub (0.242 km)